Saturday, June 18, 2011

{pilngraudu makaroni ar tunci un parmezānu}


Ideāls ātrais variants pusdienām vai vakariņām. Tuncim, sieram un makaroniem mājās vajadzētu būt vienmēr, no šiem produktiem var pagatavot tiešām ātru un sātīgu maltīti!

Sastāvdaļas (2 izsalkušiem ēdājiem)
150gr pilngraudu makroni
150gr tuncis savā sulā
1 sīpols
1 tomāts
ķiploks
sāls, pipari
2.t.k. olīveļļa
1 t.k. baltvīna etiķis
40gr parmezāns

Vieglā sālsūdenī novāra makaronus, nokāš.

Sīpolu sagriež četrās daļās, pēc tam plānās šķēlītēs. Tomātus sagriež mazos gabaliņos. Ķiploku sakapā vai sarīvē uz smalkākās dārzeņu rīves.

Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un uz nelielas uguns pasutina sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi un mīksti, pievieno tomātus un ķiplokus un vēl mazliet pasutina. Pievieno tunci ar visu sulu (ja lieto tunci eļļā, to nu gan vajadzētu notecināt un pievienot nedaudz makaronu šķidruma). Pieliek sāli, piparus un tējkaroti baltvīna etiķa (var aizvietot ar citrona sulu). Vēl mazliet pasautē.

Sagatavoto tunča maisījumu liek uz vārītajiem makaroniem un pārkaisa ar svaigi rīvētu parmezānu. Gatavs!

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment