Monday, July 4, 2011

{dārzeņi ar coucous un divu veidu vistas fileju}


Šis ir viens no tiem fiksajiem ēdieniem, kuri top, saliekot kopā gandrīz visus ledusskapī atrodamos produktus, kas palikuši pāri no kādām iepriekš gatavotām receptēm. Brīnumainā kārtā, gandrīz vienmēr šādi mistrojumi sanāk pat ļoti baudāmi!

Sastāvdaļas (3 badīgiem ēdājiem):
kabači
burkāni
paprika
tomāti
ķiploks
150gr couscous
270gr svaiga vistas fileja
80gr kūpināta vistas fileja "Gardums"
3 t.k. olīvelļa
zaļumi
sāls, pipari

Svaigo vistas fileju sagriež kubiņos un apcep vienā tējkarotē eļļas. Noliek malā.

Couscous aplej ar 250ml vāroša ūdens un atstāj uzbriest.

Burkānu sagriež salmiņos, papriku, tomātus un kabačus ~1 - 1,5cm lielos gabaliņos. Ķiploku sagriež šķēlītēs.

Uz pannas uzlej atlikušās 2 tējkarotes olīveļļu, uzliek burkānus, mazliet pacepina un pievieno papriku un ķiploku. Mazliet pacep un pievieno kabačus. Nogriež liesmu un zem vāka sautē gatavus.

Sagriež mazos gabaliņos kūpināto vistas fileju. Kad dārzeņi gatavi, pievieno couscous, sacepto vistiņu, žāvēto vistas fileju, sāli un piparus. Pāris minūtes pacepina, apber ar sasmalcinātiem zaļumiem. Gatavs!

Lai gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment