Friday, July 8, 2011

{citronu-piena saldējums}


Šoreiz pagatavoju vārīto saldējumu. Ķēpa mazliet lielāka, bet toties konsistence ir savādāka nekā nevārītajam - šis ir nedaudz tumīgāks.

Sastāvdaļas (kopā sanāca 700gr)
500ml lauku piens
3 olas
citrona sula (liku spiestu no diviem citroniem, jo nebija skābi)
miziņa no 1/2 citrona (jānorīvē ļoti uzmanīgi, ja trāpīsies baltā daļa, var sanākt rūgts)
10 ēd.k. cukurs vai cukura aizvietotājs

Uzkarsē pienu,līdz tas gandrīz vārās. Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru vai cukura aizvietotāju. Pievieno citrona sulu un sarīvēto miziņu, kārtīgi samaisa.

Olu-citrona maisījumam pielej klāt kādas 4-5 ēd.k. karstā piena, samaisa un visu, pastāvīgi maisot, pielej klāt pienam. Tāda maza šurpu-turpu laistīšanās sanāk:)

Uz ļoti, ļoti mazas liesmiņas karsē līdz masa nedaudz sabiezē. Šeit ir jābūt ļoti uzmanīgam, jo tiklīdz piens sāks vārīties, lai arī cik veikli nemaisīsi, ola saies mazās pārsliņās, kas nu mums galīgi saldējumā neder! Īsāk sakot, tiklīdz viss ir mazliet sabiezējis, ņemam nost un liekam katlu aukstā ūdenī dzesēties. Es to esmu darījusi gan izlietnē, gan vannā. Labākam rezultātam vēl var piemest ledu klāt ūdenim.

Kad maisījums ir pilnībā atdzisis, liekam iekšā stikla traukā un saldētavā. Ik pēc 30 min. kārtīgi apmaisām. Šo procedūru atkārtojam reizes trīs:) Vai arī saldējam saldējuma mašīnā pēc ražotāja norādēm.

Citrona saldējums ārkārtīgi labi iet kopā ar melleņu sauju, tās šobrīd ir pilnā plaukumā.
Lai garšo!

No comments:

Post a Comment