Monday, July 4, 2011

{melleņu un zemeņu jogurta saldējums}


Ar šo ogu-jogurta saldējumu es uzsāku savu eksperimentu sēriju lieso saldējumu darināšanā. Tā kā vasara rit pilnā sparā, un visi tik vien brēc kā pēc saldējuma, nekas cits neatliek kā radīt šo gardumu mājas apstākļos, lai vismaz - nu, kaut mazliet! - 1) bērni izvairītos no veikala saldējumos sagrūstās ķīmijas kilogramiem, 2) es pati - no saviem liekajiem kilogramiem.

Sastāvdaļas:
3 olas
400gr baltais jogurts
8 ēd.k. cukurs (bērniem) vai cukura aizvietotājs (tiem, kas ar cukuru uz "jūs")
150gr mellenes
150gr zemenes

Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru vai cukura aizvietotāju. Sakultajai masai ir jāpalielinās apjomā un jākļūst gandrīz baltai.

Jogurtu samaisa ar olu dzeltenumu masu, iecilā sakulto olu baltumu. Sadala uz pusēm divos lēzenos stikla traukos.

Sablenderē mellenes un zemenes - atsevišķi. Vienā traukā liek zemenes, otrā - mellenes. Kārtīgi samaisa.

Liek saldētavā un ik pēc ~45 minūtēm kārtīgi samaisa. Šo procesu vajadzētu atkārtot kādas 3 reizes. Ja lieto saldējuma mašīnu, seko ražotāja instrukcijai.

Kādu pusstundu pirms pasniegšanas saldējumu izņem no saldētavas, lai nedaudz atkūst.

Lai garšo!

No comments:

Post a Comment