Tuesday, July 26, 2011

{kabaču keksiņi ar sieru}


Sastāvdaļas (12 nelieli keksiņi)
~600gr kabači
100 gr milti
2 olas
60gr Parmas (vai kāds cits cietais) siers
loki, dilles, ķiploks
sāls, pipari

Kabaci nomizo, izņem sēklas, ja tādas gadās, sarīvē, apkaisa ar sāli un ļauj atsuloties kādas 20-30 minūtes. Šo procedūru arī varētu izlaist, taču no pieredzes varu teikt, ka keksiņi sanāks dikti slapji, un tas man nepatīk.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, sakuļ stingrās putās un uz brīdi ievieto ledusskapī. Sagriež zaļumus, sasmalcina ķiploku. Uz smalkās rīves sarīvē sieru.

Kabačiem nospiež lieko ūdeni, liek bļodā pusi no rīvētā siera un visas pārējās sastāvdaļas, kārtīgi samaisa. Pašās beigās uzmanīgi iecilā olu baltumus.

Es cepu silikona formiņās, tad nevajag izmantot nekādas taukvielas, bet var cept arī metāla formās, ievietojot keksu papīrīšus vai arī, iesmērējot ar sviestu vai eļļu. Ar šo daudzumu sanāk 12 nelieli keksiņi.

Uzsilda cepeškrāsni un cep 180C 30 minūtes. Kad keksiņi ir cepušies ~15 min., tiem pārkaisa atlikušo sieriņu un cep līdz gatavi.

Lai garšo!

No comments:

Post a Comment