Saturday, October 8, 2011

{kabaču-kartupeļu karijs}


Karijs ir tāds ēdiens, kas ar savu pikantumu, aromātu un tai pašā laikā vieglumu piepilda punci un nodrošina sāta sajūtu ilgam laikam. Lieki būtu piebilst, ka šis ēdiens ir ļoti veselīgs - 1. dārzeņi kā tādi, 2. garšvielas, kas pēc savas būtības ir vielmaiņas uzlabotājas!

Sastāvdaļas (2 cilvēkiem)
2 nelieli kabacīši
2 kartupeļi
2 tomāti
2 t.k. karija pulveris
1-2 ķiploka daiviņas
īkšķa gala lieluma ingvera saknes gabaliņš
2 t.k. eļļa (saulespuķu vai olīvu)
sāls
glāze ūdens

Kabačus nomizo un sagriež palielos gabalos. Kartupeļus nomizo un sagriež ~1cm lielos kubiņos.

Uz pannas uzlej eļļu, uzkarsē un apcep kabačus un kartupeļus. Noņem tos no pannas, atstājot eļļu un nedaudz iztecējušā šķidruma.

Pievieno sasmalcinātu ķiploku un ingvera sakni (es abus rīvēju uz smalkās sakņu rīvītes), kariju. Mazliet pacepina.

Sagriež smalki tomātus un pievieno garšvielām uz pannas. Pielej aptuveni glāzi ūdens, uzvāra.

Tomātu-garšvielu maisījumam pievieno malā atliktos kabačus un kartupeļus, pievieno sāli pēc garšas un vāra ~25 min, līdz kartupeļi ir gatavi, bet nav izšķīduši.

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment