Thursday, October 6, 2011

{aromātiskais ķirbja biezenis ar āboliem un bumbieriem}


Šis aromātiskais virums ir kā radīts nemīlīgiem, vēsiem un drēgniem rudens vakariem. No skata diez kas dižs jau nav, aci īpaši nepriecē, taču visas pārējās maņas būs patīkami pārsteigtas - tas ir smaržīgs un patiesi garšīgs!

Sastāvdaļas (3 ēdājiem)
800gr iztīrīts un nomizots ķirbis (visgardākais būs tas mazais, oranžais)
1 paliels sīpols
1 ābols
1 bumbieris
1 t.k. eļļa
2 t.k. karija pulveris
1. t.k. ar kaudzīti Anniņa bez sāls
1/2 citrona sula
medus (pēc vajadzības)
sāls
ūdens

Sagriež sīpolu palielos gabalos un apcep eļļā (vajadzīga liela, dziļa panna). Pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi, vēl mazliet pacepina.

Ābolu un bumbieri iztīra, sagriež gabaliņos. Pievieno ķirbim un sīpolam, pieber kariju un kārtīgi apmaisa. Pielej ūdeni tik daudz, lai knapi apsegtu pannas saturu, pieliek Anniņu un sāli. Ja nevēlas biezeni, bet biezzupu - pievieno vairāk ūdens!

Uz lēnas uguns sutina līdz ķirbis gatavs. Sablenderē, pievieno citrona sulu un kādu tējkaroti medu, ja ķirbis nav no īpaši saldajiem. Vēlreiz uzvāra un.. gatavs!





No comments:

Post a Comment