Tuesday, April 14, 2015

{cāļa gaļas un biezpiena kotletītes ar citronu un piparmētru}


Atceros, kad pirms gadiem 15-18 no kāda ēstmīļa uzzināju, ka esot ļoti garšīgi salāti - garneles + mājas siers + zaļumi, nogrozīju galvu lielā neuzticībā, jo manā prātā varēja pastāvēt tikai kombinācija garneles + zaļumi vai mājas siers + zaļumi, bet nekādi visi trīs ingredienti kopumā. Tomēr, neskatoties uz itkā nesavienojamiem produktiem, šāda kombinācija izrādījās patiesi ļoti garšīga.

Tieši tāda pati reakcija man bija, kad izdzirdēju par gaļas un biezpiena savienojumu kotletēs! Manā centrālajā datu krātuvē (tā atrodas galvā), starp daudzām citām, atrodas mapīte ar uzrakstu "gaļa" un mapīte - "biezpiens". Vienā mapē esošos failus nekādi nevar pārnest uz citu mapi - momentāni iedegas sarkanais signāls un acu priekšā milzīgiem burtiem sāk mirgot ERROR!

Taču, tā kā man ļoti tīk viss jaunais un neierastais, nolēmu izmēģināt dabūt gatavu šo manam prātam neaptveramo salikumu. Un sanāca. Ļoti, ļoti gardi! Pirmoreiz cepu ar tītara gaļu, otrreiz - ar cūku. Tītars patika labāk par cūku, bet cāļa gaļa - nu gards, ka nenoēsties! To arī šoreiz piedāvāšu.

Kotletes sanāk debešķīgi maigas, mīkstas, sulīgas. Pateicoties cepšanai cepeškrāsnī, tur arī nav pievienotas liekas taukvielas. Un smalkās citrona un piparmētras notis... mmmmm... neuzbāzīgas, bet piešķir dikti feinu garšas niansi. Biezpiens nemaz nav jūtams, tikai ļoti maiga vistas gaļas garša:)

Sastāvdaļas (18-19 nelielas kotletītes)
550gr. atkauloti un atādoti cāļa šķiņķīši
350gr. 5% biezpiens
1 neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 ola
smalki rīvēta miziņa no 1/4 citrona
10 piparmētras lapiņas
sāls, pipari
pāris pilieni eļļas plāts ieziešanai

Samaļam gaļu ar sīpoliem un ķiplokiem. Samaisām ar biezpienu, olu, sāli, pipariem, citrona miziņu un smalki sagrieztu piparmētru.

Veidojam nelielas kotletītes un izvietojam uz cepamās plāts, kas apziesta ar pāris pilieniem eļļas.

Cepam 200°C kādas 40-45 minūtes, līdz kotletes ir kļuvušas skaisti brūnas.

Gards, ka nenoēsties!

2 comments:

  1. Piparmētra piedod tik patīkamu svaigumu- ēdiens vairs nešķiet smagnējs!

    ReplyDelete