Thursday, May 21, 2015

{mencas fileja ar garnelēm kokosriekstu pienā}


Ātri pagatavojami ēdieni ir mana mīlestība. Ir periodi, kad varu dzīvoties pa virtuvi un stundām kaut ko gatavot, bet jāsaka godīgi, ka tas tomēr attiecas vairāk uz svētku reizēm. Ikdienā priekšroku dodu maltītēm, kas neprasa ilgstošu uzmanību un piepūli, bet ir pietiekami interesantas un gana veselīgas.

Sastāvdaļas (4-6 p.)
1 liela mencas fileja
~300 gr nevārītas garneles
1 kārba kokosriekstu piens
1 ķiploka daiviņa
zaļumi pēc patikas (lociņi, dilles, pētersīļi, kinza)
sāls
sarkanie pipari
citrons
olīveļļa
piedevas: rīsu nūdeles

Sagriežam mencas fileju gabaliņos un apcepam nelielā daudzumā olīveļļas. Pielejam kokosriekstu pienu, pieliekam sāli, piparus un smalki sarīvētu ķiploka daiviņu. Pievienojam garneles un zaļumus, uzvārām un piespiežam citrona sulu.

Pasniedzam ar rīsu nūdelēm.

Gards, ka nenoēsties!

2 comments:

  1. Citrona vietā liku laimu, bet sanāca ļoti gardi- paldies par recepti!

    ReplyDelete
  2. Priekš manis izklausījās pa sarežģītu. Bet gribēju uzslavēt foto!!! Pilnīgi siekalas mutē saskrēja, cik gardi izskatās.

    ReplyDelete