Tuesday, June 9, 2015

{zemeņu-balzamiko saldējums}


Beidzot vasara ir klāt! Kaut arī veikalos saldējums ir nopērkams visdažādākajās tā izpausmēs, mājās gatavotu saldējumu salīdzināt ar veikalā pirkto tomēr nevar. Tādēļ ķeramies klāt un gatavojam paši!

Sastāvdaļas:
500 gr. zemenes
400 ml saldais krējums
110 gr. cukurs
55 ml ūdens
40 ml balzāmetiķis (ieteicams labas kvalitātes)

Zemenes noskalojam, nosusinam un atbrīvojam no kauslapām. Noliekam malā saujiņu, pārējās sagriežam palielos gabalos. Samaisām ar balzametiķi un ļaujam 1/2h iemarinēties.

Ieberam katliņā cukuru, uzlejam ūdeni un vārām sīrupu +/- 5 minūtes.

Kad zemenes samarinējušās, notecinām tās sietiņā. Iegūto zemeņu balzāmetiķi vēlāk varēsim izmantot salātiem vai marinādēm - tas ir fantastisks!

Marinētās zemenes sablenderējam un samaisām ar cukura sīrupu.

Atlikto zemeņu saujiņu mazos sagriežam gabaliņos.

Saputojam saldo krējumu vieglās putās un samaisām visu kopā.

Lejam saldējuma mašīnā un saldējam saskaņā ar instrukciju. Ja mašīnas nav, liekam masu lēzenā traukā un ievietojam saldētavā. Pēc 45-50 min. kārtīgi apmaisām. Atkārtojam ik pa pusstundai, kamēr saldējums ieguvis vēlamo konsistenci.

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment