Friday, January 1, 2016

{mini kēksiņi ar melnās šokolādes un rūgtā apelsīnu džema glazūru}


{apelsīnu džems}

2 vidēji lieli apelsīni (~500gr)
170 gr.cukura
2 vaniļas pākstis (nav obligāti)

Apelsīnus kārtīgi noberžam karstā ūdenī, sagriežam gabalos, izņemam sēklas un sablenderējam. Liekam katliņā.

Vaniļas pākstis gareniski pārgriežam uz pusēm, izgrebjam sēkliņas un pievienojam apelsīniem. Pieberam cukuru un vārām kādas 8-10 minūtes. Atdzesējam.

Šo džemu var uzglabāt ledusskapī līdz nedēļai. Džems ir ļoti rūgts, vienu pašu to lietot principā nav iespējams, taču kā sastāvdaļa dažādiem krēmiem tas ir ideāls! Kaut vai tikai piekuļot klāt saldajam krējumam.

{kēksiņi}

100 gr. laba sviesta
150 gr. brūna cukura
2 olas
150 gr. 20% krējums
100 ml piena
1-2 ēd.k. Baileys vai cits krēmīgs liķieris
200 gr. Hercogs īpašie konditorejas milti
2 t.k cepamais pulveris

Saputojam sviestu ar cukuru līdz masa veidojas gaiša un pufīga. Pieputojam klāt olas pa vienai, krējumu, pienu un liķieri.

Sajaucam miltus ar cepamo pulveri un pievienojam masai. Kārtīgi sajaucam. Lai atvieglotu dzīvi, es to daru ar mikseri.

Ieklājam cepamajā formā mafinu papīrīšus un liekam iekšā mīklu, aptuveni 2/3 pilnu.

Cepam ~18-20 min. 180°C. Manā cepamajā formā ietilpst 24 mini kēksiņi, taču, ja cep lielākā formā, cepšanas laiks būs ~25-30 min. Atdzesējam.

{glazūra}

100 gr. tumšā šokolāde (gardi būs arī ar balto)
1 ēd.k. apelsīnu džema
sasmalcināti rieksti

Ūdens peldē izkausējam šokolādi un sajaucam ar džemu. Ar to pārklājam atdzisušos kēksiņus, apberam ar sasmalcinātiem riekstiem un tiesājam nost!


No comments:

Post a Comment