Wednesday, June 8, 2011

{aprikožu sorbets}


Augļu sorbeti karstā laikā ir gandrīz vienīgais veids kā izdzīvot, ne?

Portugālē sākusies kauliņaugļu sezona. Visas letes pilnas ar firziķiem, nektarīniem, aprikozēm un vēl visādiem brīnumiem. Piemēram, man nav īstas skaidrības par to, ar ko atšķiras pēc skata pilnīgi vienādās aprikozes (nu labi, vienas mazliet tumšākas) - vienām nosaukums ir Alperce, kas tulkojumā tā arī apzīmē aprikozi, bet otrām - Damascos, kas angliski tiek tulkots kā Damson plum un aprakstīts kā tumši violeta plūme... pēc kādas nu Damascos galīgi neizskatās. Mja...

Sastāvdaļas (4 porcijas)
600gr aprikozes
130-150ml pūdercukurs vai cukura aizvietotājs
130-150ml ūdens
sula no 1/2 citrona

Nomazgājam aprikozes, katrai lejasdaļā iegriežam krustiņu. Liekam traukā, aplejam ar verdošu ūdeni un blanšējam ~10 minūtes. Atbrīvojam no miziņas, izņemam kauliņu un sametam blenderī. Pievienojam izšķīdinātu pūdercukuru (aizvietotāju), citrona sulu un visu kārtīgi sablenderējam. Cukura daudzums atkarīgs no tā, cik gatavas/saldas ir aprikozes. Manējās bija diezgan skābas, liku 130ml cukura aizstājēju, bet varēja noteikti būt vairāk!

Lejam lēzenā traukā, liekam saldētavā. Ik pēc 40-50 min. apmaisām un tā kādas 3-4 reizes.

Lai garšo!

No comments:

Post a Comment