Wednesday, August 3, 2011

{vistas fileja ar melleņu-vīna mērci}


Tā tik vien šķiet, ka šovasar pārtieku tikai un vienīgi no mellenēm! Nepietiek ar ātro melleņu saldējumu, ar ko našķējos turpat vai katru mīļu dienu, esmu arī atradusi veidu, kā šīs fantastiskās meža veltes izmantot gardai pusdienu maltītei.

Sastāvdaļas (2 personām)
2 vistas filejas
150gr mellenes
150ml baltvīns
2 ēd.k. cukurs vai saldinātājs
sāls
pipari
ķiploku pulveris (vai sasmalcināts ķiploks)
1 t.k. olīveļļa

Vistas filejai augšpusē iegriež  piecas  aptuveni 1cm dziļas rievas. No abām pusēm apkaisa ar sāli, pipariem un ķiploku pulveri.

Kamēr fileja marinējas, uzvāra melleņu mērci. Katliņā ieber mellenes un pielej vīnu, pieliek cukuru vai saldinātāju. Uz lēnas uzguns vāra, līdz mellenes gandrīz izšķīdušas.

Vistas fileju sacep brūnu no abām pusēm, pārlej gatavo mērci. Pasniedz ar siltu cous-cous, kam pievienota citrona sula un pāris piparmētru lapiņas.

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment