Saturday, September 17, 2011

{sviesta pupiņas austrumu gaumē}


Ļoti aromātisks un sildošs ēdiens, ko var ēst gan kā uzkodu, gan kā piedevu - karstu un aukstu.

Sastāvdaļas:
0.5kg sviesta pupiņas
2 ēd. k. sojas mērce
1 ēd. k. rīsu etiķis (var lietot baltvīna etiķi)
2 t.k. cukurs vai saldinātājs
1/4 t.k. čili pipari
2 lielas ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
2 ēd.k. rīvēta ingvera sakne
2 t.k. eļļa

Pupiņu pākstīm nogriež galus un sagriež tās 2 vai 3 daļās, atkarībā no pāksts garuma. Novāra, bet ne pārāk mīkstas.

Trauciņā sajauc sojas mērci, etiķi, saldinātāju, čili piparus.

Uz pannas uzlej eļļu un apcep ~2 min. sasmalcinātu ķiploku un smalki sarīvētu ingvera sakni.

Pievieno vārītās pupiņu pākstis un atlikušās garšvielas. Maisot cepina vēl pāris minūtes.

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment