Thursday, September 29, 2011

{teļa gaļa ar žavētām plūmēm, āboliem un sīpoliem porto mērcē}


Ļoti aromātisks austrumniecisks gaļas paēdiens interesantu garšu cienītājiem.

Sastāvdaļas:
teļa gaļa, sagriezta šķēlēs
1 ābols (ideāli - antonovka)
saujiņa žāvētas plūmes
3-4 šalotes sīpoliņi
~100gr baltais Porto
kanēlis
karijs
sāls, pipari

Cepamtraukā kārto gaļas šķēlītes, pārkaisa ar garšvielām. Pāri liek šķēlītes sagrieztu ābolu, plūmes un uz pusēm pārgrieztas šalotes. Pārlej balto Porto.

Cep uz 200C uzkarsētā cepeškrāsnī 20-25min.

Tas aromāts, kas piepilda virtuvi, ir neatkārtojams...:)

No comments:

Post a Comment