Thursday, October 6, 2011

{vistu šķiņķīši austrumu gaumē}


Šis viennozīmīgi ir viens no maniem mīļākajiem vistas ēdieniem. Saldskābais medus-apelsīnu aromāts ar ingvera un sezama notīm valdzina, reibina un liek labsajūtā pūst un elst:)

Sastāvdaļas:
1/2kg vistu šķinķīši
1 t.k. ar kaudzīti sasmalcināta ingvera sakne
1-2 ķiploka daiviņas
1/4 t.k. rīvēta apelsīna miziņa
1 ēd.k. apelsīna sula
1/4-1/2 t.k. čili pipari
1 t.k. sezama eļļa
1-2 ēd.k. baltvīns
2 ēd.k. medus
1 ēd.k. zivju mērce (var nelikt vai aizstāt ar 1 anšovu fileju, sīki sakapātu)
3 ēd.k. sojas mērce
1 t.k. sezama sēkliņas

Šķiņķīšiem novelk ādiņu (garšīgāk, protams, ir ar visu ādu, bet nu...). Kārtīgi samaisa visas pārējās izejvielas un pārlej vistai. Ievieto slēgtā traukā vai aizspiežamajā pārtikas maisiņā un liek ledusskapī uz vismaz pāris stundām. Vislabākais rezultāts būs, ja marinēsies visu nakti.

Cepeškrāsni uzkarsē uz 180C. Vistu ar visu marinādi liek cepamtraukā un cep 30 minūtes, ik pēc laiciņa aplaistot ar to pašu marinādi. Pēc 30 minūtēm apgriež šķiņķīšus uz otru pusi un cep vēl 20-30 min.

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment