Wednesday, October 5, 2011

{briseles kāposti ar parmas sieru}


Briseles kāposti ir viens no šķiedrvielām bagātākajiem dārzeņiem, proti, 100 gramos kāpostu ir tikpat šķiedrvielu, cik 4 pilngraudu maizes šķēlēs!
Šie dārzāji ir bagātīgs C un K vitamīna avots, kas attiecīgi palīdz uzturēt formā imūnsistēmu, stiprina kaulus un veicina brūču dzīšanu.
Ja sieviete gaida bērniņu vai tikai plāno grūtniecību, tad tikai ar 100 gramiem Briseles kāpostu viņa saņem pusi no nepieciešamās folijskābes dienas devas.
Tāpat Briseles kāpostos ir sastopamas vielas (sulforafāns un indoli), kas profilaktiski sargā no vēža rašanās.

Sastāvdaļas (1 ēdājam):
300gr Briseles kāposti
20gr Parmas siers
1 t.k. olīveļļa
1 ķiploka daiviņa
rozmarīna zariņš
sāls
pus glāze ūdens + Anniņa bez sāls vai buljons

Briseles kāpostiņus nomazgā, nogriež astīti, noņem augšējās cietās lapiņas un lielākos pārgriež uz pusēm.

Uz pannas uzlej eļļu un viegli apcepina (pasautē) sagrieztu ķiploku un rozmarīna adatiņas. Pievieno kāpostiņus un vēl mazliet pacepina. Pielej ūdeni ar garšvielām vai buljonu un zem vāka pasautē kādas 10 minūtes. Pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru.

Lai garšo!

No comments:

Post a Comment