Friday, December 26, 2014

{trejkrāsu šokolādes deserts ar apelsīnu krēmu}


Neilgi pirms Ziemassvētkiem skatījos raidījumu "Gatavo 3", kur Anna Panna veidoja trīs krāsu šokolādes kūku, un uztinu uz auss ideju ar domu, ka tas varētu būt kaut kas tiešām interesants un svētkiem atbilstošs, jo šogad cept krāsnī neko saldu tiešām neposos. Tā man šī ideja maisījās kaut kur galvā, kamēr "Četru sezonu" janvāra numurā arī ieraudzīju ko līdzīgu! Izpētīju abas receptes un uzmeistaroju kaut ko pa vidu, papildinot to ar dievīgi gardu apelsīnu krēmu.

Sastāvdaļas (sanāca 6 palieli deserti)

šokolādes desertam

100gr baltā šokolāde
100gr piena šokolāde
100gr melnā šokolāde
200ml kokosriekstu piens (droši var lietot saldo krējumu, jo garša nebija jūtama)
6 olu dzeltenumi
100gr cukurs
200ml saldais krējums
20gr želatīns + ~60ml ūdens

apelsīnu krēmam

6 olu dzeltenumi
100gr cukurs
sula un miziņa no 1 apelsīna
sula un miziņa no puses citrona
šķipsniņa sāls
130gr auksts sviests


Sākam ar apelsīnu krēma gatavošanu. Smalki sarīvētas apelsīna un citrona miziņas samaisām ar cukuru un olu dzeltenumiem. Pievienojam apelsīna un citrona sulu, pieliekam šķipsniņu sāls. Liekam uz lēnas uguns, un nepārtraukti maisot, varām kādas 7-9 minūtes.

Sagriežam aukstu sviestu un pa gabaliņam, nepārtraukti maisot, pievienojam karstajam krēmam. Liekam ledusskapī dzesēties.

Ieberam nelielā trauciņā 20gr želatīna un pielejam remdenu ūdeni. Atstājam uzbriest.

Tad ar nazi sasmalcinām katru šokolādes veidu un saliekam katru savā bļodiņā.

Katliņā ielejam kokosriekstu pienu un, kamēr tas sildās, ar putojamo slotiņu samaisām olu dzeltenumus ar cukuru. Kad kokosa piens uzmetis pirmo burbuli, tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, pievienojam klāt olu maisījumu. Uz lēnas uguns pasildām, kamēr nedaudz sabiezē. Visu laiku maisām!

Pa šo laiku želatīns būs jau uzbriedis - to pievienojam karstajai masai un, maisot izšķīdinam. Tagad karsto masu vienādās daļās pievienojam katrai šokolādes bļodai. Maisām, kamēr šokolāde izkūst.

Uzputojam saldo krējumu, un sadalām pa bļodiņām. Kārtīgi samaisām.

Ņemam trauciņus, kuros pasniegsim desertu, vienlīdzīgi sadalām tumšās sokolādes masu un liekam uz 10 min saldētavā. To pašu atkārtojam ar piena un baltās šokolādes masu, liekto uz 10 min. saldētavā starp katru kārtu.

Beigās pievienojam atdzesēto apelsīnu krēmu un grauzdētas, sadrupinātas mandeles.

Lai gards, ka nenoēsties!





1 comment: