Sunday, March 8, 2015

{interesantās grūbas ar marinētam sēnēm}


Pēdējā laikā eksperimentēju ar grūbām. Izrādās, ka tās, attiecīgi pagatavojot, ar prieku ēd pat bērni, kuriem dažādas veselīgas lietas iemānīt ir gaužām sarežģīti.

Sastāvdaļas (6-8 porcijas)
300gr grūbas
1 selerijas kāts
1 liels sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
1 sarkanā paprika
0.5l burciņa ar marinētiem, sagrieztiem šampinjoniem (derēs jebkuras citas sēnes)
3 ēd. k. gaišā sojas mērce
3 ēd. k. balzamiko etiķis
1-1.5l buljona (pašu vārīts dārzeņu buljons, no kubiņa vai ūdens + "Anniņa bez sāls")
sāls pēc vajadzības
olīveļļa cepšanai

Sīki sagriežam sīpolu un seleriju, sasamalcinam ķiploku. Liekam pannā ar augstām malām un apcepam nelielā eļļas daudzumā. Pievienojam grūbas, visu kārtīgi samaisām, pacepinam un, maisot, pievienojam sojas mērci un balzamiko. Kad grūbas uzsūkušas visas garšas, pievienojam litru karstu buljonu, uzliekam pannai vāku un uz lēnas liesmas atstājam sutināties. Pēc laika paskatam konsistenci, ja nepieciešams, pievienojam vēl buljonu.

Sagriežam papriku mazos gabaliņos un, kad grūbas ir vārījušās ~20 minūtes, pievienojam to klāt.

Gatavojot šo ēdienu, ir jārēķinās ar ~50-60 minūtēm. Kad grūbas jau gatavas, pievienojam marinētās sēnes (bez šķidruma), samaisām un nogaršojam vai netrūkst sāls. Gatavs!

Grūbām blakus daiļojas cālis Karību stilā.

Lai garšo!

No comments:

Post a Comment