Monday, March 9, 2015

{pašcepta maize ar sieru}


Maizīte jāmīca ar rokām, tautā saka, tad tā ir daudz garšīgāka. Man gan tīk visu vienkāršot un izmantot mūsdienu tehnikas sasniegumus. Kopš mana maizes cepamā mašīnīte (ar ekselentu mīklas mīcīšanas funkciju) ir beigusi šīs zemes gaitas un gozējas aizsaulē, mīklu gatavot nākas virtuves kombainā.

Sastāvdaļas:
250gr. milti
160gr. silts ūdens
5gr. šķīstošais raugs
7gr. sāls
7gr. medus
Parmas siers
sviests


Uzliekam mīklas uzgali un virtuves kombainā saberam iekšā visas sastāvdaļas, izņemot sieru un sviestu. Kārtīgi samīcām un atstājam uzrūgt uz kādam 35-40 min. 

Kad mīkla uzrūgusi un palielinājusies apjomā divas reizes, uz galda uzberam nedaudz miltus, izliekam mīklu no trauka un pamīcām kādu minūti ar rokām, lai viss gaiss iziet ārā. 

Izrullējam taisnstūrī un apsmērējam ar sviestu. Virsū uzliekam plāni sagrieztas siera šķēlītes un sarullējam. Apsedzam ar tīru dvielīti un atstājam uzrūgt, lai apjoms atkal palielinās divkārt. 

Uzsildām cepeškrāsni uz 210Cº. Kad maizīte uzrūgusi, šaujam krāsnī iekšā un cepam ~20 min.
Ēdam siltu!




No comments:

Post a Comment