Saturday, March 7, 2015

{uz iesma cepts cālis karību stilā}


Manā virtuvē ienākusies jauna spēļmantiņa. Cepeškrāsns, kam komplektā nāk rotējošs grila iesms. Tā kā šī jaunā fīča pilnīgi noteikti jāizmēģina nekavējoties, par godu meitas apciemojumam brīvdienās top uz iesma cepināts Karību stila cālis.

Sastāvdaļas:
1 smuks un apaļš vietējā audzējuma cālis
1 citrons
1 sīpolloks
1 paprāvs timiāna zariņš
6-7 smaržīgie pipari
1/4 t.k. kanēlis
1 apelsīna miziņa
1/2 t.k. brūnais cukurs
1/2 t.k. ķiploku pulveris
sāls, pipari

Sagatavojam cāli. Nomazgājam, nosusinam un sasienam. Kājas krusteniski un spārnus pie sāniem.

Vēderā iebirdinam nedaudz sāli, ieliekam sīpolloku, timiāna zariņu un uz pusēm pārgrieztu citronu.

Gatavojam garšvielas: smalki sarīvējam apelsīna miziņu, piestā saberžam smaržīgos piparus. Visas garšvielas sajaucam kopā un magi pliķējot, apsmērējam cāli. Būtu jauki, ja atstātu uz kādu stundiņu pamarinēties.

Izduram cauri grila iesmu un liekam uz 190C sasildītā cepeškrāsnī cepināties uz kādu pusotru stundu. Neaizmirstam apakšā palikt pannu un ieliet nedaudz ūdeni, lai pilošajiem tauciņiem būtu kur krāties, un tie nesacūkātu visu plīts apakšu.

Uz rotējošā grila ceptai vistai ir pilnīgi cits smeķis, nekā vienkārši uz pannas cepinātai. Taču, ja nu gadījumā šāds iesms nav pieejams, droši cāli var cept kā parasti cepešpannā - Karību garšvielu buķete neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi.

Lai gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment