Tuesday, March 10, 2015

{pica ar piparotu dūmdesu, marinētiem tomātiem, parmas sieru un grauzdētām sēkliņām}


Un tomēr, ja nedzīvojam Itālijā, visgardākā pica ir mājās gatavota. Īpaši, ja ir mazi bērni, kuri aktīvi piedalās tapšanas procesā.

Šoreiz mūsmājās tapa pica no tā, kas bija pieejams plauktos un ledusskapī - varen asa dūmdesa, Džiugas siers, tomāti un sēkliņas.

{mīklai}
250gr. baltie milti (var paeksperimentēt un daļu aizstāt ar pilngraudu, auzu vai pat griķu miltiem)
160ml silts/remdens ūdens
6gr. šķīstošais raugs
7gr. sāls
7gr. medus vai cukurs

Varam visu samest virtuves kombainā un sagatavot mīklu tāda veidā vai arī izmantot rokas, laiku un mīlestību un samīcīt mīkliņu pašiem.

Ja to darām ar rokām, uzberam miltus uz galda kaudzītē, pievienojam sāli un raugu. Izveidojam iedobīti, kur pamazām pievienosim ūdeni.

Izšķīdinam medu ūdenī un ielejam izveidotajā iedobītē apmēram pusi. Ar apļveida kustībām iejaucam miltus un pielejam atlikušo ūdeni.

Mīcām mīklu apmēram 5 minūtes, ar miltainām rokām nogludinam augšpusi, liekam bļodā un pārklājam ar tīru dvielīti. Ļaujam uzrūgt siltā vietā ~30-40 minūtes.

Kad mīkla uzrūgusi, uz galda virsmas uzberam nedaudz miltus, uzliekam mīklu un mazliet pamīcām, lai atbrīvotos no gaisa kunkuļiem. Nobraucam ar miltainu roku pa mīklas rulli un rullējam plānu picas pamatni. Jo planāka, jo gardāka! Formai nav obligāti jābūt perfekti apaļai. Es mēdzu cept gan četrkantainas, gan ovālas, gan neregulāras formas picas - pēc garastāvokļa :)

Kad mīkla ir izrullēta, liekam to uz cepešplāts, kas apklāta ar cepamo papīru. Virsū kārtojam izvēlēto pildījumu.

No šī mīklas daudzuma sanāk liela pica - pa visu cepešplīts pannu. Var dalīt mīklu uz pusēm un cept divas nelielas piciņas.

{pildījumam}
dūmdesa
3 miltaini tomāti
sāls
baltais balzamiko etiķis
oregano (raudene)
ķiploku pulveris
Džiugas vai Parmas siers
sēkliņas

Dūmdesu sagriežam ļoti plānās šķēlītēs.

Sieru "noskujam" ar dārzeņu mizojamo nazīti - starp citu, visfeinākais veids kā dabūt ļoti smalkas cietā siera šķēlītes!

Iemarinējam tomātus: pārgriežam uz pusēm, ar karotīti izņemam laukā sēklas un šķidrumu, smalki sagriežam. Liekam bļodiņā un pievienojam šļuku baltā balzāmetiķa, šķipsnu oregano, sāli un ķiploku pulveri.

Uz pannas apgrauzdējam sēkliņas - es izmantoju ķirbju, saulespuķu un sezama sēklu kokteili.

No sākuma uz picas pamatnes izkārtojam marinētos tomātus, tad desas sķēlītes, sieru un virspusi pārberam ar grauzdētajam sēkliņām.

Liekam uz 200°C uzsildītā krāsnī un cepam līdz gatava, aptuveni 15 min.

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment