Monday, March 2, 2015

{rīsu nūdeles ar bekonu, puraviem un kukurūzu baltvīna mērcē}


Mūsmājās rīsu nūdeles visbiežāk tiek kombinētas ar austrumu garšām, kas sevī iekļauj sojas mērci, austeru mērci un dažādas saldskābās garšas. Šoreiz sanāca tā, ka sapņoju pagatavot pasta carbonara, taču tur ir vajadzīgas jēlas olas un vislabākās protams ir lauku, nevis veikalā nopērkamās - tās šāda veida paēdienam īpašu uzticību neizraisa. Tad nu izfunktierēju, ka carbonara ar veikala olām tomēr netaisīšu, bet pamēģināšu uzmeistarot kaut ko tikpat krēmīgu un foršu, iztiekot bez olām. Un spagetti aizstāju ar veselīgākām rīsu nūdelēm :)


Sastāvdaļas 3 badīgiem vai 4 normāliem ēdājiem:

1 paka (250gr) platās rīsu nūdeles
kādas 4-5 šķēlītes bekona (pavisam plānās noteikti vajadzēs vairāk)
labs gabals purava zaļās daļas
pāris ēdamkarotes kons. kukurūzas
200-250ml baltvīna
sauja Parmas vai kāda cita cietā siera
sāls, pipari
ķiploku granulas vai sasmalcināts ķiploks
1 t.k. olīveļļa

Sagriežam puravu un bekonu, uzlejam uz pannas eļļu un liekam uz vidējas uguns cepināties līdz puravs kļuvis mīksts. Uzlejam baltvīnu, pieberam sāli, piparus un ķiplokus. Vārām, kamēr vīna daudzums reducējies uz pusi.

Sālsūdenī liekam vārīties rīsu nūdeles. Platajām vajadzēs kādas 5-6 minūtes, bet jāpagaršo, lai nav cietas.

Kamēr viss gatavojas, smalki sarīvējam cieto sieru. 

Nūdeles nokāšam, atstājot pavisam nedaudz šķidruma, liekam uz pannas, pievienojam sieru un kukurūzu un maisām visu kopā.

Liekam uz šķīvja, pārberam mazliet rīvēto sieru un pasniedzam nekavējoties. Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment