Monday, July 10, 2017

{marakujas krēma kapkeiki}


Vakar, 2017. gada 9. jūlijā, notika brīnišķīgs Vislatvijas Kūku Feju salidojums Doles salas Daugavas muzejā. Sasmēlusies abnormāli daudz pozitīvās enerģijas, vēl šodien lidinoties kaut kur tālu mākoņos, sajutu tādu kā nemieru, kņudoņu sirds apvidū - tik ļoti sen neesmu dalījusies ar saldajām receptēm, ka aiz kauna vai vaigā jātvīkst:))  Un tieši tādēļ šodien esmu saņēmusies piesēst un uzrakstīt ļooooti gardu kapkeiku recepti marakujas faniem.
No receptē dotā daudzuma sanāk 12 lieli kapkeiki.

{kapkeiki}

120gr. sviests
120gr. cukurs
120gr. milti
90ml saldais krējums
2 olas
6gr. cepamais pulveris

Sasildām cepeškrāsni līdz 180C

Sviestu saputojam ar cukuru, pievienojam pa vienai olas un saldo krējumu. Miltus sajaucam ar cepamo pulveri un piesijājam klāt, visu kārtīgi samaisām/samiksējam.

Kapkeiku pannā ieklājam papīrīšus, piepildām aptuveni 2/3. Liekam cepties uz 25-30 min. vai līdz skaisti zeltainam brūnumam. Pilnībā atdzesējam uz restītes.

{marakujas krēms}

2 olas baltumi
75gr. cukurs
170gr. silts sviests (es stāvu un krītu par President)
50gr. iebiezinātais piens ar cukuru
70gr. marakujas biezenis (vai nu pašu gatavots vai arī pirkts saldēts)

Olbaltumus ar cukuru ievietojam metāla bļodiņā un liekam ūdens peldē karsēties līdz cukurs ir izkusis. Lai izvairītos ne nejauši sanākušas saldās omletes, bļodas dibenam nevajadzētu gulēt ūdenī, bet gan virs tā. Ik pa brīdim pamaisām.

Liekam putojamajā traukā un mikserējam līdz esam dabūjuši smuku, baltu masu. Turpinām kult, pievienojot pa gabaliņam sviestu. Sākumā var šķist, ka krēms pagalam, jo tas var sākt atslāņoties, taču nemetam plinti krūmos, tam tā jābūt! Ja lietojat cita ražotāja sviestu, iespējams, ka tas stipri atūdeņosies. Šādā gadījumā nolejam lieko ūdeni un kuļam tālāk līdz iegūsim skaistu, viendabīgu un vijīgu masu. Pievienojam iebiezināto pienu, pakuļam un beigās marakujas biezeni. Lūdzu sekojiet, lai gan iebiezinātais piens, gan marakujas biezenis būtu istabas temperatūrā, jo arī krasi atšķiroties ingredientu temperatūrai, krēma konsistence var stipri ciest.

{šokolādes ganache}

70gr. melnā šokolāde
70gr. salds krējums

Saldo krējumu uzsildām līdz pirmajam burbulim un pārlejam pāri šokolādes gabaliņiem. Uzgaidām mirkli, lai šokolāde pakūst un tad kārtīgi izmaisām.

Kad kapkeiki pilnībā atdzisuši, izgrebjam viducī caurumu un piepildām ar sagatavoto šokolādes ganašu.

Krēmu iepildām konditorejas maisā ar lielu, rievotu uzgali un spiežam virsū krēmu. Dekorējam pēc sava prāta un patikas.

Uzglabājam ledusskapī, taču noteikti atceramies izņemt ārā 30 min. pirms pasniegšanas.

Gards, ka nenoēsties!

2 comments: