Monday, July 1, 2019

{linguine al nero di seppia ar garnelēm, ķiršu tomātiņiem un pašgatavotu pesto}


Sastāvdaļas (2 dūšīgiem ēdājiem)

linguine al nero di seppia 250gr
tīrītas garneles 400gr
sauja ķiršu tomātiņu
gabaliņš parmas siera
sviesta pikucis


{pesto}

baziliks 50gr
indijas rieksti 50gr (var apbrūnināt iepriekš, bet nav obligāti, kā arī šos var aizstāt ar ciedru riekstiem vai mandelēm)
parmas siers 50gr
olīveļļa 50ml
ķiploks 1 daiviņa
šļuka citrona sulas
škipsna sāls un pipari

Samet blenderī baziliku, riekstus, sadrupinātu sieru, citrona sulu, sāli un piparus. Kārtīgi sablendē, pielej olīveļļu un sablendē vēlreiz. Man vairāk tīk biezs pesto ar mazāku daudzumu eļļas, tādēļ receptē doto olīveļļas daudzumu var palielināt līdz sev pieņemamai konsistencei.

Novāra sālsūdenī melnos makaronus al dente. Atstāj malā palielu krūzi ūdens, kurā tika vārīta pasta.

Garneles apcepina sviestiņā un noliek malā.

Sagriež uz pusēm ķiršu tomātiņus, sarīvē parmas sieru.

Dziļā pannā ieliek sagatavoto pesto un pielej klāt ūdeni no pastas tik daudz, lai izveidojas pašķidra mērcīte. Pievieno makaronus, garneles un tomātiņus. Visu kārtīgi apmaisa, saliek uz šķīvjiem, uzber sarīvēto parmas sieru. Tā kā pēc brītiņa pasta uzsūks visu šķidrumu un kļūs ļoti sausa, jāpasniedz nekavējoties.

Gards, ka nenoēsties!

No comments:

Post a Comment