Monday, September 23, 2019

{Ursulas sīpoli}


Pirms gada iepazinos ar fantastisku cilvēku, ar Ursulu no Polijas, kas Portugālē mīt jau 20+ gadus. Ja kāds var teikt, ka pazīst vienu "staigājošu enciklopēdiju", tā noteikti esmu es! Ursula ir ne tikai brīnišķīga sarunu biedrene, bet arī sieviete, kura pārzina, teikšu, visas pasaules kulinārijas brīnumus - kura vienmēr cienā ar pasakainām maltītēm, būtu tās uzkodas, pamata ēdiens vai deserts. Viens no šādiem pārsteigumiem un atklājumiem ir šie sīpoli, kas pilnīgi noteikti ir pelnījuši tikt iekļauti manā recepšu krājumā.

Sīpoliņus var baudīt kā piedevu dažādiem gaļas ēdieniem vai pat vienkārši uzkodu, un tie parasti ir pirmie, kas no galda pazūd nemanot.

Produktu daudzumu nerakstu, jo visam jābūt "uz aci". Īstenībā ir tā, ka vienmēr pašam jānogaršo saldskābās kombinācijas, jo garšas izjūta katram ir citādāka. Piemēram, esmu atklājusi, ka agrāk man sirdij tīkamākas bija saldākas notis, gadiem ejot tieksme pēc salduma ēdienā stipri vien ir mazinājusies.

{sastāvdaļas}
mazi sīpoliņi
lauru lapas
olīveļļa
baltvīns
dārzeņu buljona kubiņš
malti melnie pipari
baltvīna etiķis
cukurs

Nomizojam sīpoliņus, uzlejam uz pannas olīveļļu un uz lēnas uguns tos pacepinām. Pieliekam lauru lapas, pielejam šļuku baltvīna, piparus, buljona kubiņu, mazliet pasutinām un pievienojam etiķi un cukuru. Nogaršojam mērcīti, pievienojam vai nu vairāk salduma vai skābuma, kas nu kārojas. Pasutinām vēl maķenīt, liekam traukā un atstājam uz pāris stundām garšas sadraudzēties.

Ļoti vienkāršs paēdiens, bet gards, ka nenoēsties!

1 comment:

  1. Interesanti, kā šis patiktu bērniem. Vai ēstu? Būs jāizmēģina ...

    ReplyDelete