Monday, February 10, 2020

{plovs ar vistu, riekstiem un žāvētiem augļiem}


Šī ir viena no mūsu ģimenes iecienītākajām receptēm jau padsmit gadu garumā. - gandrīz vienmēr, kad mana lielā meita pošas ciemos, man jāapsola pagatavot "tie rīsi ar vistu un riekstiem".

Recepte ir diezgan vienkārša, taču nedaudz laikietilpīga. Toties varu apsolīt, ka rezultāts būs tā vērts!

{sastāvdaļas}
1 neliela vistiņa (būtu ideāli, ja lauku, ne lielveikala)
1 burkāns
1 sīpols
5-6 ķiploka daiviņas
2 tases rīsu (man vislabāk tīk basmati)
2 ēd. k. ar nelielu kaudzīti laba karija pulvera
sāls
pa mazai saujiņai - godži ogas, rozīnes, aprikozes, mandeles vai Indijas rieksti (zemesriekstiem arī nav ne vainas)
olīveļļa


Vistu sadalām gabalos un liekam uz pannas apcepināties. Es parasti izmantoju nepiedegošu pannu un cepu bez taukvielām.

Katlā ielejam ūdeni, piemetam sāli, ieliekam apcepto putnu, lielos gabalos sagrieztu burkānu, uz pusēm pārgrieztu sīpolu un ķiploka daiviņas. Vārām līdz vista gatava.

Kad putns nedaudz atdzisis, atkaulojam un gaļu sagriežam nelielos gabaliņos.

Nomērām 4 tases no gatavā buljona un liekam tajā vārīties 2 tases rīsu. Var vairāk/mazāk, taču proporcijai vienmēr jābūt 1:2. Vārām 13 minūtes no varīšanās brīža sākuma.

Kamēr rīsi vārās, uz pannas olīveļļā apcepinam sagatavoto gaļu kopā ar 4 daļās sagrieztām aprikozēm, godži, rozīnēm un nedaudz sasmalcinātiem riekstiem. Riekstus var pirms tam nedaudz apgrauzdēt, taču nav obligāti. Pievienojam ķiplokus, sīpolu un burkānu no buljona, pirms tam sagriežot mazākos gabaliņos.

Kad rīsi gatavi, visu samaisām kopā, uzliekam atpakaļ vāku un ļaujam pastāvēt 10-15 minūtes.

Gards, ka nenoēsties!




No comments:

Post a Comment