Tuesday, December 22, 2015

{ziemassvētku macaron}


{macarons}
80gr. olas baltums
80gr. cukurs
85gr. pūdercukurs
100gr mandeļu milti
1 t.k. kakao pulveris

{pildījums}
120gr. purva dzērvenes
40gr. marmelādes cukurs
150g. speculoos krēms
vai
100gr. krēmsiers istabas temperatūrā
50gr. baltā šokolāde
2 piparkūkas (mazas)
piparkūku garšvielas

Macarons pagatavošanas recepti sīki un smalki esmu aprakstījusi ŠEIT, tādēļ neatkārtošos:)

Gatavojam pildījumu. Sablenderējam dzērvenes viendabīgā masā. Liekam katliņā, pieberam marmelādes cukuru un nedaudz pavārām. Atdzesējam.

Es macarons pildīju ar speculoos krēmu, ko man kāda jauka būtne atvizināja no Beļģijas, taču, ja jums nav šādas opcijas, Ziemassvētku garšu varat uzburt paši saviem spēkiem.

Izkausējam ūdens peldē balto šokolādi un samaisām ar krēmsieru. Iesaku izmantot Mascarpone vai Philadelphia šajā pildījumā, jo mūsu krēmsieriem, kuriem gan arī nav ne vainas, tomēr ir mazliet jūtams skābums, kas mums šeit nebūt nav nepieciešams.
Sadrupinām ļoti smalki piparkūkas (līdz pulverim), iemaisām masā un pievienojam piparkūku garšvielas pēc patikas.
Liekam konditorejas maisiņā un izspiežam uz vienas macaron pusītes ap maliņu. Vidū ieliekam dzērveņu marmelādes piciņu un uzmanīgi saspiežam abas pusītes kopā.


Gards, ka nenoēsties!

1 comment:

  1. Pirmo bildi skatoties jaun vien siekalas saskrien mute.Nu izcili! :)

    ReplyDelete