Thursday, February 25, 2016

{upeņu-tumšās šokolādes-balzama macaron}


Kūku veidoju savas vārda dienas pasākumam, taču recepte vēl ir jāpieslīpē, tādēļ šoreiz padalīšos tikai ar macaron pildījuma recepti.
Kā izcept macaron pusītes esmu aprakstījusi ŠEIT, tādēļ neatkārtošos :)

{pildījums}
125 gr saldētas, atlaidinātas upenes (vasarā pa tiešo no krūma!)
1 t.k. citrona sulas
1 t.k. cukura
1 1/2 ēd.k. melnā balzama (vai upeņu)
65 gr tumšās šokolādes
50 gr sviesta
2 gr želatīna + 12 ml ūdens

Aukstā ūdenī uzbriedinam želatīnu.

Sablenderējam upenes un izberžam masu caur sietu. Solim ar sietu noteikti var lēkt pāri, ja netraucē kāda upeņu sēkliņa.

Katliņā samaisām upeņu masu, cukuru, citrona sulu un melno balzamu. Uzvārām, noņemam no uguns, iemaisām un izšķīdinam uzbriedināto želatīnu.

Ūdens peldē izkausējam šokolādi, pievienojam upenēm. Piekuļam sviestu, sagrieztu mazos gabaliņos.

Pārklājam ar pārtikas plēvi un liekam ledusskapī vismaz uz stundam trijām, bet vislabāk uz visu nakti.

Kad pildījums gatavs, ievietojam to konditorejas maisiņā un uzspiežam uz vienas macaron pusītes. Savienojam abas pusītes kopā un liekam slēgtā traukā. Turam nakti ledusskapī, našķojamies tikai tad, kad visas garšas ir saplūdušas vienā simfonijā:)

No comments:

Post a Comment